True Stories 2 juni 2021

Samen met onze nieuwe partner  Beeld en Geluid Den Haag brengt Stichting Verhalende Journalistiek een onlineprogramma vol lezingen én netwerkmomenten met inspirerende journalisten die je alles vertellen over verhalende journalistiek. Vanuit hun gloednieuwe mediamuseum gaan we er alles aan doen om het conferentiegevoel – van onverwachtse ontmoetingen tot vertrekken met je hoofd bomvol nieuwe ideeën – ook online over te brengen. Kortom, de True Stories conferentie zoals je ‘m van ons gewend bent. Met onder anderen Annejet van der ZijlKarim ben Khelifa, Willem Bosch en Carlos Spottorno en Guillermo Abril.

Meestervertellers Academie – deadline n.t.b. 

Wil je meer leren over het toepassen van verhalende technieken in de journalistiek? Meld je aan voor de Meestervertellers Academie!

Journalisten zijn meestal goed getraind in het onderzoeken en aan het licht brengen van maatschappelijke misstanden. De uitdaging begint vaak pas bij het presenteren van dat onderzoek. Want hoe komen de mensen en verhalen die je tijdens je onderzoek tegenkomt tot leven? Hoe zorg je ervoor dat je niet in een standaardverhaal vervalt van kwaadaardige daders, zielige slachtoffers, verontruste deskundigen en verontwaardigde politici? Hoe voorkom je dat je publiek al na de eerste alinea weet hoe het verder gaat, of dat je verslag taai huiswerk wordt?