Meestervertellers Online – 10 maart 2020

Benieuwd naar de mooiste verhalende journalistieke producties van 2020? Kom dan naar de online presentatie van de 10 Meestervertellers op 10 maart 2021 vanaf 20.00 uur. Samen met De Brakke Grond en De Buren organiseert Stichting Verhalende journalistieke een inspirerende avond met de 10 Meestervertellers van 2020. Makers van verrassende en meeslepende verhalen komen vertellen over hun maakproces. Hoe kozen de Meestervertellers voor een hoofdpersoon? Wanneer begonnen zij na te denken over een spanningsboog? Welke details zorgen ervoor dat het verhaal je onderdompelt? 

Vorig jaar was het evenement in de De Brakke Grond helemaal uitverkocht, maar dit jaar is Meestervertellers online en gratis. Dat betekent dat iedereen van heinde en verre kan meegenieten van de mooiste journalistieke verhalen.

Dus, nieuwsgierig naar hoe Meestervertellers hun prachtige producties aanpakten? Zelf bezig met een meesterlijk verhaal en op zoek naar inspiratie? Meld je hier alvast aan voor Meestervertellers Online. Dan mailen we je tijdig meer informatie.

Meer informatie volgt ook gauw via onze kanalen en site. 

 

Meestervertellers Academie – deadline 15 maart

Wil je meer leren over het toepassen van verhalende technieken in de journalistiek? Meld je aan voor de Meestervertellers Academie!

Journalisten zijn meestal goed getraind in het onderzoeken en aan het licht brengen van maatschappelijke misstanden. De uitdaging begint vaak pas bij het presenteren van dat onderzoek. Want hoe komen de mensen en verhalen die je tijdens je onderzoek tegenkomt tot leven? Hoe zorg je ervoor dat je niet in een standaardverhaal vervalt van kwaadaardige daders, zielige slachtoffers, verontruste deskundigen en verontwaardigde politici? Hoe voorkom je dat je publiek al na de eerste alinea weet hoe het verder gaat, of dat je verslag taai huiswerk wordt?

True Stories Online 2021 – t.b.a.

Stichting Verhalende Journalistiek is druk bezig met het plannen van een nieuwe conferentie! Houd onze website goed in de gaten, meer informatie volgt gauw!