Achter de schermen

met Andy Mills

De podcast

True Stories - Behind the scenes with Andy Mills (in English)

met True Stories podcast online

Luister hier of via een van je andere favoriete podcast kanalen.

> Soundcloud                     > Apple Podcast                           > Spotify

Hoe kan praten met een “eekhoornstem” helpen om een adembenemende, bekroonde podcast te maken? Andy Mills, podcastmaker voor de New York Times (o.a. bekend van The Daily), deelt wonderlijke en belangrijke inzichten en beschamende fouten die hebben geleid tot Caliphate, winnaar van een Peabody-prijs voor de beste podcast.

In gesprek met podcastmaker Jair Stein legt Mills uit hoe hij verhalende podcasts aanpakt. Hij vertelt over de noodzaak en de valkuilen van experimenteren met audio en over de waardevolle lessen die hij leerde van podcast-helden, zoals Brian Reed (S-Town), Robert Krulwich (Radiolab) en Ira Glass (This American Life).

Een unieke kijk in Mills’ podcast ‘keuken’. Je leert over het belang van verhalende methoden in het overbrengen van een verhaal en emoties. Wat zijn daarbij de ‘do’s en dont’s’? Mills vertelt hoe hij precies te werk gaat als hij scenes opbouwt en hoe hij test of ze qua lengte en spanningsboog werken. Hij gaat in op het belang van vertrouwen in degene met wie je samenwerkt, de ‘essential tape’ om je door een verhaal te leiden en de kracht van stilte en rust. Een onmisbaar uurtje luisteren. Mills en Stein beweren dat ook schrijvend journalisten hier van kunnen leren!

Credits

Maker: Jair Stein
Research: Inge Oosterhoff en Randy Vermeulen
Productie: Judith Eigeman en Laura Das
Eindredactie: Evelien Kunst.

Muziek door Blue Dot Sessions
https://www.sessions.blue

Stichting Verhalende Journalistiek wordt ondersteund door de Stichting Democratie en Media, Pictoright, Lira Reproright, de Universiteit van Amsterdam en de Evens Foundation.

Biografie Andy Mills

Andy Mills is een senior producer en verslaggever voor The New York Times, waar hij audioshows en series maakt. Hij maakte deel uit van het kleine team dat een audioafdeling oprichtte bij The Times en hun vlaggenschipshow “The Daily” creëerde. In 2018 documenteerde hij het werk van verslaggever Rukmini Callimachi voor de serie ‘Caliphate’, die de Peabody Award ontving, een Overseas Press Club Award, een Edward R. Murrow Award en een finalist voor een Pulitzer Prize 2019. Eerder werkte hij vijf jaar als producer voor de podcast Radiolab. Zijn werk is verschenen in The New York Times, NPR, ABC, BBC, WNYC en honderden openbare radiostations in de Verenigde Staten.

Biografie Jair Stein

Jair Stein (1974) is een radio- en podcastmaker, gespecialiseerd in verhalende journalistiek, Amerikaanse stijl. Hij werkte als wetenschapsjournalist, onderzoeksjournalist en presentator van een dagelijks radioprogramma. In de afgelopen 10 jaar heeft Jair samen met een groep freelance radiomakers verschillende bekroonde podcasts gemaakt, zoals de reeks ultrakorte radiodocumentaires 1 Minuut (Prix Europa, 2008) en Plots, een Nederlandse versie van This American Life (Zilveren reissmicrofoon, 2013). Hij werkte mee aan de podcastserie Opgejaagd (Prix Europa, 2018), een project van zijn vrouw Jennifer Pettersson, en samen produceren ze nu een internationale podcast voor CBC. Naast zijn eigen podcasts coacht Jair anderen bij het maken van radiodocumentaires en podcasts voor de NTR.

Contact

Adres:

Postbus 15899
1001 NJ Amsterdam
Nederland

E-mail:
info@verhalendejournalistiek.nl