True Stories conferentie

Laat je online inspireren door de mooiste ware verhalen

True stories 2020 online!

Juist nu is de tijd om meer te leren over verhalende journalistiek van inspirerende journalisten. Samen met onze sprekers hebben we andere vormen gevonden voor de True Stories conferentie. Check hieronder alle inspirerende podcasts, talks en online sessies.

Het overbrengen van inspirerende verhalen is het leukst als je elkaar ook echt kunt ontmoeten. Zodra het kan, zal dat weer gebeuren.

Laat je in de tussentijd inspireren door onze ware verhalen online!

Podcast inzichten - Andy Mills

VRIJDAG 15 MEI 2020

Hoe kan praten met een eekhoornstem helpen om een adembenemende, bekroonde podcast te maken? Andy Mills, audioproducent voor de New York Times (o.a. bekend van The Daily), deelt vreemde, prachtige inzichten en beschamende fouten die hebben geleid tot Caliphate, winnaar van een Peabody-prijs voor de beste podcast. Luister hier!

Foto door Philip Montgomery

Boek schrijven - Patrick Radden Keefe

VERWACHT – VRIJDAG 3 JULI 2020

Binnenkort spreken we schrijver en journalist Patrick Radden Keefe over zijn awardwinnende boek Say NothingHoe heeft hij zijn boek ‘in de steigers’ gezet en gestructureerd? Ook zullen we het met hem hebben over het ontstaan van het boek en in detail ingaan op de research. Hoe heeft hij maanden lang gewerkt aan het maken van overzichten van scenes. En hoe zorgt hij er constant voor op het narratieve momentum voor de lezers vast te houden?

Foto door Jet van Gaal

Verhalen maken, financieren en publiceren - Ilvy Njiokiktjien

Binnenkort spreken we fotograaf Ilvy Njiokiktjien over haar langlopende project Born FreeTijdens dit gesprek gaat Evelien Kunst met Njiokiktjien dieper in op wat er allemaal bij komt kijken om een langlopend verhaal in eigen beheer te maken en te publiceren. Hoe structureer je het verhaal, hoe wordt het een geheel en wanneer is het af? Maar we gaan het ook hebben hoe je zoiets financiert en hoe je het uiteindelijk gepubliceerd krijgt op zoveel verschillende manieren. 

Hoe pitch je een journalistiek verhaal?

Of je nu journalistiek schrijver, fotograaf of podcastmaker bent, als je jouw verhaal gepubliceerd wilt krijgen, moet je dit goed kunnen pitchen. Wij selecteerden voor jou drie experts die je dit haarfijn kunnen uitleggen. Check hieronder alle True Stories masterclasses!

Foto door Jelmer de Haas

De vraag der vragen - Marcella van der Kruk

VRIJDAG 29 MEI 2020

Wat maakt een idee voor een verhaal tot een boek? Dat legt acquirerend redacteur non-fictie Marcella van der Kruk je haarfijn uit. Voor uitgeverij Atlas Contact spreekt zij regelmatig met journalisten over boek ideeën en werkt zij nauw met ze samen voor de uitwerking. Zij weet dus als geen ander wat is essentieel bij het pitchen van een boek idee.

Van podcastidee tot pitch - Jair Stein

VRIJDAG 5 JUNI 2020

Heb jij een goed idee voor een podcast, maar weet je niet hoe je het op de radio krijgt? Als redacteur van o.a. Radio Doc en maker van vele verhalende podcasts, waaronder Plots en 1 minuut, is Jair Stein de aangewezen persoon om je dit uit te leggen. Check zijn pitch tips hier!

Foto door Renate Beense

Hoe pitch je een fotoverhaal? - Evelien Kunst

VRIJDAG 12 JUNI 2020

Evelien Kunst werkt al meer dan 20 jaar met fotografen en fotoredacteuren uit binnen- en buitenland, voor onder andere World Press Photo en Noor Images. Door haar jarenlange ervaring weet ze als geen ander hoe je jouw foto’s gepubliceerd krijgt en samenwerkingen aangaat. Check hier al haar pitch tips!

Over True Stories

Ware verhalen beklijven: ze nemen je mee, tillen je op, schudden je wakker of openen je ogen. Wil je graag leren hoe je ware verhalen vertelt? Stichting verhalende Journalistiek organiseert een jaarlijkse conferentie over verhalende journalistiek: een dag vol lezingen, workshops en netwerkmomenten van inspirerende journalisten die je alles vertellen over verhalende journalistiek.

Conferenties van afgelopen jaren

Beyond the bubble

2019 – In tijden gekenmerkt door protesten, polariserende politiek en vooroordelen, is de kracht van het ware verhaal belangrijker dan ooit. Storytelling kan ons samenbrengen of ons uit elkaar drijven. Hoe kunnen we de hulpmiddelen voor het vertellen van verhalen gebruiken om effectief door een gefragmenteerd landschap van verhalende bubbels te navigeren?

In de tussentijd

Check hier inspirerende verhalen van sprekers op vorige conferenties:

True Stories – Beyond the Bubble – 2019

True Stories – 2018

True Stories – 2017

Dit vind je misschien ook leuk

Gerard van Westerloo lezing

Deze jaarlijkse lezing is een eerbetoon aan een van de grondleggers van de verhalende journalistiek in Nederland, Gerard van Westerloo.  Een spreker die werkt in de geest van de grote Nederlandse journalist vertelt over zijn of haar werkwijze.

Meestervertellers

Jaarlijks brengen we de beste Vlaamse en Nederlandse verhalende journalistiek in beeld, tekst en geluid digitaal samen in Meestervertellers. Met telkens een toelichting van de makers. Want hoe kwam dit briljante werk tot stand?

Contact

Adres:

Postbus 15899
1001 NJ Amsterdam
Nederland

E-mail:
info@verhalendejournalistiek.nl