True Stories conferentie

Laat je online inspireren door de mooiste ware verhalen

Over True Stories

Ware verhalen beklijven: ze nemen je mee, tillen je op, schudden je wakker of openen je ogen. Wil je graag leren hoe je ware verhalen vertelt? Stichting verhalende Journalistiek organiseert een jaarlijkse conferentie over verhalende journalistiek: een dag vol lezingen, workshops en netwerkmomenten van inspirerende journalisten die je alles vertellen over verhalende journalistiek.

True stories conferentie 2020 gaat door online!

Hoewel onze True Stories conferentie die zou plaatsvinden op 15 mei 2020 niet door kan gaan, weerhoudt ons dat er niet van jullie te voorzien van inspirerende ware verhalen.

Samen met onze sprekers hebben we andere vormen gevonden voor de True Stories conferentie. Want juist nu is de tijd om meer te leren over verhalende journalistiek van inspirerende journalisten. Zodat we straks vol nieuwe ideeën weer aan de slag kunnen gaan. Check hieronder alle inspirerende podcasts, talks en online sessies.

We begrijpen dat het overbrengen van inspirerende verhalen het leukst is als je elkaar ook in het echt kunt ontmoeten. Zodra het kan, willen we weer iets organiseren waarbij we elkaar weer kunnen zien.

Laat je in de tussentijd inspireren door onze ware verhalen online!

Podcast inzichten - Andy Mills

VRIJDAG 15 MEI 2020

Hoe kan praten met een eekhoornstem helpen om een adembenemende, bekroonde podcast te maken? Andy Mills, audioproducent voor de New York Times (o.a. bekend van The Daily), deelt vreemde, prachtige inzichten en beschamende fouten die hebben geleid tot Caliphate, winnaar van een Peabody-prijs voor de beste podcast. Luister hier!

Hoe pitch je een journalistiek verhaal?

Of je nu journalistiek schrijver, fotograaf of podcastmaker bent, als je jouw verhaal gepubliceerd wilt krijgen, moet je dit goed kunnen pitchen. Wij selecteerden voor jou drie experts die je dit haarfijn kunnen uitleggen. Check hieronder alle True Stories masterclasses!

Foto door Jelmer de Haas

De vraag der vragen - Marcella van der Kruk

VERWACHT – VRIJDAG 29 MEI 2020

Wat maakt een idee voor een verhaal tot een boek? Dat legt acquirerend redacteur non-fictie Marcella van der Kruk je haarfijn uit. Voor uitgeverij Atlas Contact spreekt zij regelmatig met journalisten over boek ideeën en werkt zij nauw met ze samen voor de uitwerking. Zij weet dus als geen ander wat essentieel bij het pitchen van een boek idee.

Van opnames tot radio - Jaïr Stein

VERWACHT – VRIJDAG 5 JUNI 2020

Heb jij een goed idee voor een podcast, maar weet je niet hoe je het op de radio krijgt? Als senior producer van Radio Doc en maker van vele verhalende podcasts, waaronder Plots, is journalist Jair Stein de aangewezen persoon om je dit uit te leggen. Check zijn pitch tips hier!

Foto door Renate Beense

Hoe pitch je een fotoverhaal? - Evelien Kunst

VERWACHT – VRIJDAG 12 JUNI 2020

Evelien Kunst werkt al meer dan 20 jaar met fotografen en fotoredacteuren uit binnen- en buitenland, voor onder andere World Press Photo en Noor Images. Door haar jarenlange ervaring weet ze als geen ander hoe je jouw foto’s gepubliceerd krijgt en samenwerkingen aangaat. Check hier al haar pitch tips!

Conferenties van afgelopen jaren

Beyond the bubble

2019 – In tijden gekenmerkt door protesten, polariserende politiek en vooroordelen, is de kracht van het ware verhaal belangrijker dan ooit. Storytelling kan ons samenbrengen of ons uit elkaar drijven. Hoe kunnen we de hulpmiddelen voor het vertellen van verhalen gebruiken om effectief door een gefragmenteerd landschap van verhalende bubbels te navigeren?

In de tussentijd

Check hier inspirerende verhalen van sprekers op vorige conferenties:

True Stories – Beyond the Bubble – 2019

True Stories – 2018

Dit vind je misschien ook leuk

Gerard van Westerloo lezing

Deze jaarlijkse lezing is een eerbetoon aan een van de grondleggers van de verhalende journalistiek in Nederland, Gerard van Westerloo.  Een spreker die werkt in de geest van de grote Nederlandse journalist vertelt over zijn of haar werkwijze.

Meestervertellers

Jaarlijks brengen we de beste Vlaamse en Nederlandse verhalende journalistiek in beeld, tekst en geluid digitaal samen in Meestervertellers. Met telkens een toelichting van de makers. Want hoe kwam dit briljante werk tot stand?

Contact

Adres:

Postbus 15899
1001 NJ Amsterdam
The Netherlands

E-mail:
info@verhalendejournalistiek.nl