Zelfstandig een fotoverhaal maken en produceren

Fotograaf Ilvy Njiokiktjien, lid van internationaal geprezen collectief VII Photos, praat met Evelien Kunst over haar langetermijnproject Born Free. Tijdens dit gesprek gaan Kunst en Njiokiktjien dieper in op wat nodig is om zelfstandig een visueel gedreven lange termijn project te creëren en op meerdere platforms te publiceren.

Hoe schrijf je een internationale non-fictie bestseller?

In een openhartig gesprek met Nederlandse journalist Inge Oosterhoff, vertelt schrijver en journalist Patrick Radden Keefe (o.a. bekend van zijn boek Say Nothing) hoe je het beste een ​​waargebeurd verhaal vertelt en hoe je de waarheid kunt ordenen tot een meeslepend verhaal dat leest als een roman.

Bestel de mooiste verhalende journalistieke boeken

Speciaal voor True Stories online hebben we samen met de Utrechtse boekhandel Savannah Bay een online boekenstand ingericht: de beste verhalende journalistieke boeken voor jou geselecteerd!

True Stories conferentie 2020 online!

Laat je online inspireren door ware verhalen! Samen met onze sprekers hebben we andere vormen gevonden voor de True Stories conferentie. Check alle inspirerende podcasts, talks en online sessies hier!

Hoe pitch je een fotoverhaal? met Evelien Kunst

Ben je fotograaf en wil je jouw fotoverhaal publiceren? Dat begint bij een goede pitch. Met meer dan 20 jaar ervaring in de fotografiewereld, weet fotografie- en mediaconsultant Evelien Kunst hier alles van. Leer jouw fotoverhaal pitchen en kijk de masterclass!

Van podcastidee tot pitch met Jair Stein

Heb jij een goed idee voor een podcast, maar weet je niet hoe je het op de radio krijgt? Als redacteur van o.a. Radio Doc en maker van vele verhalende podcasts, waaronder Plots en 1 minuut, is Jair Stein de aangewezen persoon om je dit uit te leggen. Check zijn pitch tips hier!

De vraag der vragen met Marcella van der Kruk

Heb jij een geniaal boekidee, maar weet jij niet hoe je dat moet aanpakken? Begin bij een boekvoorstel! Aquirerend redacteur Marcella van der Kruk werkt voor Uitgeverij Atlas Contact en legt je in deze korte masterclass haarfijn uit hoe je jouw boek kunt pitchen bij een uitgeverij.

Achter de schermen met Andy Mills

Hoe kan praten met een “eekhoornstem” helpen om een adembenemende, bekroonde podcast te maken? Andy Mills, podcastmaker voor de New York Times (o.a. bekend van The Daily), deelt wonderlijke en belangrijke inzichten en beschamende fouten die hebben geleid tot Caliphate, winnaar van een Peabody-prijs voor de beste podcast.

Meestervertellers 2019

Jaarlijks brengen we de beste Vlaamse en Nederlandse verhalende journalistiek in beeld, tekst en geluid digitaal samen in Meestervertellers. Met telkens een toelichting van de makers. Want hoe kwam dit briljante werk tot stand?

In de tussentijd

Kijk online lezingen, sessies en workshops terug van onze vorige conferenties!

Conferentie

Sinds 2011 organiseren we jaarlijks de Engelstalige conferentie True Stories over verhalende journalistiek, met honderden bezoekers en inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland.

Gerard van Westerloolezing

Deze jaarlijkse lezing is een eerbetoon aan een van de grondleggers van de verhalende journalistiek in Nederland, Gerard van Westerloo.  Een spreker die werkt in de geest van de grote Nederlandse journalist vertelt over zijn of haar werkwijze.

Meestervertellers

Jaarlijks brengen we de beste Vlaamse en Nederlandse verhalende journalistiek in beeld, tekst en geluid digitaal samen in Meestervertellers. Met telkens een toelichting van de makers. Want hoe kwam dit briljante werk tot stand?

Livecast #3 She Said

Livecast #3 She Said

Eigenlijk schuilen er drie vrouwen achter het baanbrekende verhaal She Said. Rebecca Corbett, de editor van New York Times journalisten Jodi Kantor en Megan Twohey heeft een belangrijke rol gespeeld in het onderzoek naar magnaat Harvey Weinstein. 20 oktober spreken we met Corbett over de rol van de editor in het structureren van zo’n groot onderzoek en narratieve technieken die daar essentieel voor zijn.

Livecast #2 The Immortal Life of Henrietta Lacks

Livecast #2 The Immortal Life of Henrietta Lacks

De meeste wetenschapsjournalisten dromen van een verhaal als The Immortal Life of Henrietta Lacks. De auteur van de bestseller Rebecca Skloot gaat samen met Jop de Vrieze in gesprek over verhalende technieken in de wetenschapsjournalistiek. Tune in vanuit je luie stoel op 13 oktober vanaf 20.30 uur…

Wie zijn de Meestervertellers van 2020?

Wie zijn de Meestervertellers van 2020?

Een goed verhaal lees je in één ruk uit, of bekijk of beluister je ademloos tot en met delaatste scène. Wat waren de mooiste journalistieke verhalen van het afgelopen jaar? Welke maker mag zich Meesterverteller 2020 noemen? Inzendingen zijn geopend!

Contact

Adres:

Postbus 15899
1001 NJ Amsterdam
Nederland

E-mail:
info@verhalendejournalistiek.nl