Stichting Verhalende Journalistiek verwelkomt Henk Bas als nieuwe bestuursvoorzitter. Per november is hij aan de slag gegaan bij de stichting.

Hij is lange tijd werkzaam geweest als projectmanager, redacteur en eindredacteur bij de Publieke Omroep (Teleac, VPRO, NTR) en is sinds een aantal jaar mentor en praktijkdocent bij de Master Journalistiek en Media (variant Research & Redactie) aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is Henk sinds een paar jaar projectleider onderzoeksjournalistiek bij het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. En niet onbelangrijk: hij is in het verleden hoofdredacteur geweest bij de Meestervertellersredactie en al lange tijd trouw volger van en bijdrager aan de stichting via onder meer conferenties en lezingen.

Henk is enthousiast om een nieuwe rol aan die ketting toe te mogen voegen als bestuursvoorzitter. “Als de gebruiker de krant openslaat, de website aanklikt, de koptelefoon opzet is het feitelijke nieuws vaak al bekend. En daardoor worden duiding, betekenis en beleving van dat nieuws steeds belangrijker. Dat geloof ik echt. En dat doet de verhalende journalistiek.”  In zijn colleges staat het verhaal centraal. Wat een goed verhaal is voor hem? “De paradox is het happy end van de intellectuelen.”