We hebben iets tofs voor onze vrienden! Samen met Oorzaken Festival organiseert Stichting Verhalende Journalistiek een interview met podcastmaker Jonathan Goldstein – en daar kan jij bij zijn! Dus word vriend. Dan mag je niet alleen naar de onlineconferentie True Stories op woensdag 2 juni, die dit jaar alleen toegankelijk is voor onze vrienden. Maar dan ben je ook uitgenodigd voor het exclusieve online-interview van Jair Stein met Jonathan Goldstein tijdens het Oorzaken Festival. Wanneer? Donderdag 1 juli 20.00 uur.

De methode Goldstein

‘Een therapeut met een tijdmachine’ noemt Jonathan Goldstein zich in Heavyweight (Gimlet). De podcast is een wonderlijke mix van documentaire, comedy en psychotherapie, waarin de Amerikaans-Canadese podcastmaker met doodnormale mensen terug gaat naar het cruciale moment in hun leven waarop alles mis ging, en er vervolgens een oplossing voor probeert te vinden. Jair Stein gaat met hem in gesprek over ‘de methode Goldstein’.

Jonathan Goldstein (1969) werkte voor o.a. This American Life en WireTap. Hij publiceerde ook een roman en korte verhalen. In het najaar van 2021 verschijnt het zesde seizoen van Heavyweight.

Jair Stein is een radio- en podcastmaker, gespecialiseerd in verhalende journalistiek, Amerikaanse stijl. Hij werk o.a. voor de NTR en de VPRO. Zijn programma’s werden bekroond met o.a. de Prix Europa (2008) en de Zilveren Reissmicrofoon (2013).