De meeste wetenschapsjournalisten dromen van het verhaal van Rebecca Skloot, auteur van The Immortal Life of Henrietta Lacks. Op 13 oktober bespreken we tijdens de True Stories Livecast #2 de verhalende technieken van Skloot en de uitdagingen van de wetenschapsjournalistiek. Rebecca Skloot schuift digitaal aan en in de studio zit wetenschapsjournalist Jop de Vrieze, die onder meer Allemaal Beestjes schreef over de rol van bacteriën in ons dagelijks leven.

The Immortal Life gaat over een arme zwarte Amerikaanse vrouw en haar onsterfelijke kankercellen. Haar naam was Henrietta Lacks, maar de medische wereld kent haar als HeLa. In de jaren vijftig werden kankercellen, zonder dat ze het wist, bij de arme zwarte Amerikaanse vrouw weggenomen. Skloot verdiepte zich tien jaar lang in het leven (en de dood) van de vergeten patiënte en haar beroemde cellen.

Kijk deze True Stories Livecast vanuit je eigen luie stoel op 13 oktober om 20.30 uur via onze Facebook Live. Of kijk via dezwijger.nl en stel via Zoom live vragen aan onze gasten! Zie je daar! 

Deze livecast is in samenwerking met de Vereniging Wetenschapsjournalisten in Nederland (VWN).