“Mensen zeggen dat twee vrouwen het Weinstein verhaal hebben onthuld, maar eigenlijk zijn het er drie,” schrijven Megan Twohey en Jodi Kantor in She Said. In dit boek reconstrueren de twee New York Times verslaggevers het meeslepende onderzoek naar Harvey Weinstein, dat in 2017 de #MeToo-beweging opruide. De derde persoon waar ze op doelden is Rebecca Corbett, hun eindredacteur bij de Amerikaanse krant. In deze True Stories Livecast #3 op 20 oktober gaan we onder meer met Corbett in gesprek over de rol van de eindredacteur in het maken van een onderzoeksverhaal. Hoe stuur je onderzoeksjournalisten bij? En hoe waak je ervoor dat het niet een opsomming van feiten blijft, maar een spannend verhaal met opbouw, climax en einde?

In het onlangs vertaalde She Said [Zij Zegt] beschrijven de journalisten Jodi Kantor en Megan Twohey het proces van hun onderzoek. Op 5 oktober 2017 waren zij degenen die in The New York Times openbaarden hoe filmproducent Harvey Weinstein decennialang vrouwen had belaagd en misbruikt. Het boek gaat over de ontdekkingen van Kantor en Twohey, maar ook over de speurtocht. De twee pluizen telefoonboeken uit, liggen in de struiken te wachten tot een bron thuiskwam en hebben tientallen geheime ontmoetingen. Hun gedetailleerde verslag in She Said wordt nu al de All Presidents Men van nu genoemd.

Kijk deze True Stories Livecast vanuit je eigen luie stoel op 20 oktober om 20.30 uur via onze Facebook Live. Of kijk via dezwijger.nl en stel via Zoom live vragen aan onze gasten! Zie je daar!