De beste verhalende journalistiek van 2019

De Meestervertellers van 2019

De talentvolle Vlaams-Nederlandse redactie van Stichting Verhalende journalistiek selecteerde voor jou uit meer dan 150 producties de tien mooiste journalistieke verhalen in de categorieën Lezen, Luisteren, Klikken en Kijken.

Ontmoet de tien journalisten die zich Meesterverteller van 2019 mogen noemen. Zij vertellen je hoe ze tot hun meesterlijke verhalen kwamen. En je kunt ze natuurlijk alles vragen. Een feestelijke avond waarna je vol inspiratie over verhalende journalistiek de zaal uit loopt!

WANNEER: donderdag 5 maart 2020
HOE LAAT: 20.00 - 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
WAAR: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam
TICKETS: normaal 10 euro I student 7,50 euro I vriend gratis
Koop je tickets via hier (Ben je vriend van de SVJ? Meld dan je aanwezigheid bij Meestervertellers op 5 maart via dezelfde link)

Zien we je daar?

Zet jezelf op aanwezig op het Facebookevenement!

Hieronder lees, luister, kijk en klik je de verhalen van de Meestervertellers van 2019 en alle afgelopen jaren.

 

Archief: 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019

Wonen in een land waar je alle straten kent

De Afghaanse vluchteling Mirwais weet vier jaar lang niet of hij in Nederland mag blijven. Op dag 668 zegt hij: alles komt goed. Op dag 859 slikt hij antidepressiva. Op dag 1041 zegt hij: ik geloof in mensen. En op dag 1383 probeert hij het nog één keer.

Peter Zantingh, categorie Lezen

Stuk

Wat als leven in een revalidatiecentrum opeens je realiteit is? De vierdelige documentaire serie ‘Stuk’ legt bloot wat er gebeurt als het noodlot zomaar ineens toeslaat. Een verkeersongeval, een ongelukkige val van de trap of een hersenbloeding; het voltrekt zich binnen een seconde, maar het leven lijkt daarna in weinig meer op hoe het was. Ineens is dat lichaam stuk.

Jurjen Blick, categorie Kijken

Drømmeland

In de prachtige, ongerepte natuur van Noorwegen probeert de zestigjarige Nils in zijn eentje te overleven. Hij is de beslommeringen van het moderne leven zat en trekt zich met zijn geliefde paard terug in de wildernis. Toch blijkt de behoefte om zijn ‘isolement’ via zijn mobieltje te delen met de buitenwereld onweerstaanbaar.

Joost van der Wiel, categorie Kijken

Contact

Adres:

Postbus 15899
1001 NJ Amsterdam
The Netherlands

E-mail:
info@verhalendejournalistiek.nl