De antiheld staat centraal tijdens de presentatie van Meestervertellers, de beste journalistieke verhalen van 2016. Een antiheld is een boeiende, maar complexe personage. Hoe geef je hem gelaagdheid, zonder te vervallen in een karikatuur van de zijïge sukkel, de eeuwige verliezer of de regelrechte lul? En hoe wek je de sympathie van de lezer, kijker of luisteraar voor de antiheld?

Op vrijdag 3 maart zetten de makers van de tien beste Nederlandse en Vlaamse journalistieke verhalen hun gereedschapskist open voor het publiek. Wat is de relatie van de maker met de hoofdpersoon, hoe geeft hij hem zijn stem en hoe krijgt hij het publiek mee in het verhaal? De vrienden van de Stichting Verhalende Journalistiek kiezen dit jaar voor het eerst een overall winnaar. Wie wint de publieksprijs ‘Meesterverteller van 2016’? Ook worden op deze avond de winnaars van de narratieve beurzen voor online media en gedrukte media bekend gemaakt. Kortom, een inspirerende avond voor makers, door makers.

Locatie: Universiteitstheater Amsterdam
Aanvang: 20.00u. (inloop vanaf 19.30u.)

Prijs: €10,- (regulier) / €7,50 (voor Vrienden van de Stichting Verhalende Journalistiek en (voltijd) studenten, op vertoon van een collegekaart)

Kaartjes voor de presentatie van ‘Meestervertellers’ zijn te koop in onze webshop.