Een spanningsboog, een verhaallijn, goed uitgewerkte personages, een vloeiende stijl, oog voor detail, een trefzeker spel van beeld en taal. Een goed verhaal lees je in één ruk uit, of bekijk of beluister je ademloos tot en met de laatste scène! Wat waren de mooiste journalistieke verhalen van het afgelopen jaar? ​​Welke journalist mag zich Meesterverteller 2019 noemen?

Meestervertellers is de jaarlijks selectie van de beste verhalende producties uit Nederland en Vlaanderen, een initiatief van Stichting Verhalende Journalistiek. Onze redactie van getalenteerde journalisten gaat ieder jaar zelf op zoek naar verhalen. Maar ook jij kunt verhalen insturen. Welk journalistieke verhaal is dit jaar op meesterlijke wijze verteld – een verhaal dat je zelf hebt gemaakt, of een verhaal van iemand anders?

Begin 2020 buigt onze redactie zich over alle producties. De criteria die worden gehanteerd bij het beoordelen van de inzendingen vind je hier. Inspiratie opdoen? Bekijk hier de producties van de Meestervertellers van 2018.

Vertel het ons! Wie zijn dé Meestervertellers van 2019? Stuur de beste journalistieke verhalen naar ons op via dit formulier.

Inzenden kan t/m dinsdag 31 december 2019.

Op een feestelijke avond op donderdag 5 maart 2020 worden de Meestervertellers van 2019 bekend gemaakt. Dus save the date!