Kaitlin Prest, Eleanor McDowall, Sven Speybrouck, Saar Slegers en Eef Grob (juryvoorzitter); dat zijn de vijf juryleden die vanaf volgende week donderdag mogen bepalen wie de eerste Narratieve Beurs van de Stichting Verhalende Journalistiek krijgt.

Woensdag 31 augustus is de laatste dag waarop je je idee voor een verhalende journalistiek podcastkunt indienen. Het beste idee wordt beloond met een beurs van €4.000,- en advies vanuit de Stichting Verhalende Journalistiek. De begeleiding richt zich specifiek op het vinden van een publiek en sponsors, om je podcast levensvatbaar te maken.

De jury bestaat uit een internationaal gezelschap van getalenteerde verhalende journalisten die ervaring hebben met het maken van podcasts. Kaitlin Prest is een Amerikaanse “radio artist”, met een aantal interessante podcasts op haar naam, zoals The Heart en Life of the Law, en maakt deel uit van de Radiotopia-familie. Eleanor MCDowall is een Britse radio documentairemaker voor het succesvolle Radio Atlas en Falling Tree Productions. Sven Speybrouck is al meer dan tien jaar een Vlaamse radio- en televisiepresentator, bekend van de (radio-)programma’s Publiek Geheim en Interne Keuken. Saar Slegers is bestuurslid van de Stichting Verhalende Journalistiek en freelance wetenschapsjournalist, radiomaker en researcher voor televisiedocumentaires. Eef Grob, de juryvoorzitter, is freelance crossmediaprofessional met ervaring op het gebied van online en mobiele media, vaak in combinatie met radio en tv / audio en video.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Oorzaken Festival, dat plaatsvindt van vrijdag 30 september tot en met 2 oktober in De Brakke Grond te Amsterdam.