Nieuws

Bekijk hier het actuele nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Dit was True Stories 2021: een terugblik op de conferentie

Dit was True Stories 2021: een terugblik op de conferentie

Wat een dag was het, 2 juni! Wij zijn nog steeds aan het nagenieten van de True Stories conferentie 2021. Terwijl buiten de temperaturen opliepen, zaten meer dan 100 mensen vanuit hun huiskamer klaar om te genieten verhalen van makers, pittige discussies en inspirerende ideeën.

Nieuw: Meestervertellers Academie

Nieuw: Meestervertellers Academie

Een buitenkansje voor onderzoeksjournalisten: Meestervertellers Academie. Een nieuwe workshopreeks georganiseerd door Stichting Verhalende Journalistiek voor onderzoeksjournalisten die meer willen leren over verhalende technieken. Lees nu het interview met Evelien Kunst over deze nieuwe reeks!

Update van Jair Stein over Caliphate

Update van Jair Stein over Caliphate

In mei dit jaar publiceerden we een interview met Andy Mills, die podcastserie Caliphate maakte. Mills is onder grote druk komen te staan toen duidelijk werd dat de voornaamste hoofdpersoon van Caliphate had gelogen over zijn betrokkenheid bij IS. Jair Stein, die Mills sprak voor onze podcast True Stories, geeft een update. Lees meer..

Heb je For Sama gemist?

Heb je For Sama gemist?

Heb je For Sama nog niet gezien? Geen zorgen, samen met Pakhuis de Zwijger bieden we de internationaal bekroonde documentaire 24 uur gratis aan via dezwijger.nl. Je kunt For Sama van 6 oktober 16.00 uur tot 7 oktober zelfde tijd daar bekijken. Ook is For Sama nog te zien op NPO Plus.

Livecast #3 She Said

Livecast #3 She Said

Eigenlijk schuilen er drie vrouwen achter het baanbrekende verhaal She Said. Rebecca Corbett, de editor van New York Times journalisten Jodi Kantor en Megan Twohey heeft een belangrijke rol gespeeld in het onderzoek naar magnaat Harvey Weinstein. 20 oktober spreken we met Corbett over de rol van de editor in het structureren van zo’n groot onderzoek en narratieve technieken die daar essentieel voor zijn.

Livecast #2 The Immortal Life of Henrietta Lacks

Livecast #2 The Immortal Life of Henrietta Lacks

De meeste wetenschapsjournalisten dromen van een verhaal als The Immortal Life of Henrietta Lacks. De auteur van de bestseller Rebecca Skloot gaat samen met Jop de Vrieze in gesprek over verhalende technieken in de wetenschapsjournalistiek. Tune in vanuit je luie stoel op 13 oktober vanaf 20.30 uur…

Contact

Adres:

Postbus 15899
1001 NJ Amsterdam
Nederland

E-mail:
info@verhalendejournalistiek.nl